“Bucharest – City of Joy” – design de obiect

Apel pentru proiecte

——————————————————————————————————-

Creati un obiect inspirat de viata orasului!

——————————————————————————————————
Filiala DESIGN Bucuresti a UAP lanseaza programul expozitional de arta plastica si design “Bucharest – City of Joy” .

Programul porneste de la o posibila traducere in limba engleza a numelui “Bucuresti” ca “Oras al bucuriei”  si isi propune sa promoveze si sa comercializeze obiecte inedite care au menirea sa contureze profilul optimist al orasului.

Artistii, designerii din filialele bucurestene si absolventii Universitatii Nationale de Arte Bucuresti sunt invitati sa trimita propunerile lor pentru un obiect de autor, functional sau nu, unicat, de serie mica sau pretabil pentru productia de masa.

Obiectele create trebuie sa aiba un design original, contemporan si sa poata fi realizate la standarde inalte de calitate. Dimensiunile trebuie sa permita expunerea intr-un magazin tip Fondul Plastic sau un magazin de muzeu.

Conditia esentiala este ca acestea sa fie inspirate de orasul Bucuresti si reprezentative pentru acesta. Pentru a respecta aceasta conditie, obiectele ar trebui sa aiba legatura cu un element specific din trecutul sau prezentul orasului.

Propunerile se vor trimite pana la data de 28 septembrie 2012, in faza de desen conceptual sau fotografii digitale, si vor prezenta: ideea, designul si materialele utilizate. Proiectele ar trebui sa includa si o descriere in scris a obiectului, de maximum o jumatate de pagina A4.

Obiectele selectate vor fi realizate si predate pana la data de 26 octombrie 2012 cand vor fi prezentate in cadrul programului “Bucharest – City of Joy” de la “Hanul cu Tei”, Galeria 15 si vor fi expuse spre vanzare in galeriile UAP si magazinele Fondului Plastic.

Juriul care va selecta proiectele de obiect trimise va fi format din membrii UAP Bucuresti si cadre didactice din Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s