Vernisaj “Întâlniri: Bucureşti – Yafo / Bucureşti – Haifa”

Expoziție de fotografie Ruth Oren la “Galeria 15 Design – Hanul cu Tei”, București

„Întâlniri: București – Yafo / București – Haifa” este titlul expoziției de fotografie semnată de artistul israelian Ruth Oren, care este găzduită la Galeria 15 Design – Hanul cu Tei din București, în perioada 27 septembrie – 10 octombrie 2014.

Sunt prezentate fotografii realizate de Ruth Oren în București, Yafo și Haifa pe parcursul mai multor ani. Inițiate din analogii vizuale, fotografiile au ca temă diferite imagini urbane, prin care Ruth Oren încearcă să creeze un spaţiu unitar pentru identitatea ei spirituală definită pe două coordonate: română și israeliană. Expoziția este o continuare a proiectului cu același titlu, prezentat la sediul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv în anul 2012.

Ruth Oren s-a născut în România în anul 1949 și a emigrat în Israel în 1961. Este licențiată în istoria teatrului, precum și în limba și literatura ebraică la Universitatea Ebraică din Ierusalim, are un masterat în media și jurnalism și a obținut titlul de doctor la Universitatea din Haifa, cu o lucrare despre “Tematici și aspecte ale peisajului israelian în fotografia anilor 1945 – 1963”. În prezent este conferențiar la Universitatea din Haifa și la Colegiul Academic Wizo Haifa, fiind cunoscută pentru activitatea academică în domeniul fotografiei și al comunicării vizuale.

Vernisajul a avut loc în data de 27 septembrie, ora 18:00, la Galeria 15 Design – Hanul cu Tei, a Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Design București.
Autoarea se va întâlni cu publicul în cadrul expoziției, marți 30 septembrie, ora 18:00.

Expoziția este organizată cu sprijinul Ambasadei Statului Israel la București, al Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, al Uniunii Artiștilor Plastici din România, al Universității din Haifa și al Companiei TAROM.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s